Isolatie voor particulieren

Niet alleen voor de particulier kan het interessant zijn om de mogelijkheden te bekijken voor het na-isoleren ook voor de zakelijke markt is het interessant deze mogelijkheden eens te bekijken.

Het isoleren van een bestaand bedrijfspand zorgt niet alleen voor een gezonder klimaat voor u en uw werknemers maar bespaart ook op de kosten en energie. Het kan als ondernemer zeer rendabel zijn om de energiekosten te verlagen. Net zoals op de particulieren markt is kunnen ook in veel gevallen de bedrijfspanden beter geïsoleerd worden.

De isolatiemogelijkheden voor het isoleren van uw bestaande bedrijfspand verschillen niet veel met die van een woonhuis. Gespecialiseerde isolatiebedrijven kunnen u isolatie in de vorm van; spouwmuurisolatie, dakisolatie en vloer- en bodemisolatie aanbieden. De kosten en verschillende soorten materialen binnen de vormen isolatie kunnen sterk verschillen. Het is daarom raadzaam samen met de installateur of adviseur uw wensen, eisen en situatie te bespreken zodat ze u een passende aanbieding kunnen doen.

Omdat het merendeel voorkomt dat een bedrijfspand een stuk groter is dan een woning kiezen veel bedrijven voor een relatief goedkoop isolatiemateriaal. De investering is dan wellicht minder hoog maar ook de resultaten zijn minder goed. Een slecht geïsoleerd bedrijfspand verliest de meeste warmte via de muren, de voer, het dak en de ramen. Een investering in het na-isoleren van uw pand brengt een zeer grote besparing met zich mee, en vaak betaalt de investering zich binnen 3 tot 4 jaar terug.

Er is een mogelijkheid dat u voor het isoleren van uw bedrijfspand in aanmerking komt voor subsidie. Er zijn namelijk gemeentes in Nederland die een extra subsidie toekennen aan ondernemers voor het isoleren van hun bedrijfspand, het bedrag en de voorwaarden voor deze subsidie kunnen verschillen per gemeente . Voor meer informatie over deze subsidie kunt u het beste contact opnemen met Schotgroepisolatie.nl